Sydney Sea life

2015-02-11 / 02:41:31
Okej, nu ska jag äntligen ta och skriva om vår upplevelse på Sydney sea life!
 
Vi hade ganska höga förväntningar när vi packade våra väskor emd badkläder och handdukar och begav oss mott Darling habour. Det tog ca 20min att gå dit och det var strålande sol! Väl framme var kl ca 12 och vi skulle inte ner i tanken förens 14.30 så vi hade gott om tid att kolla först. Jag har bara varit i göteborgs universeum så det var det jag hade att jämföra med och detta va så grymt stort! 
SEA LIFE Sydney Aquarium Map
Här e en karta över hur det såg ut. Det var alltså 15 olika "stationer" med olika fiskar. Och ju längre man gick ju större blev dom. Vi gillade Dugong island och Shark Caves mest. För där såg man jätte bra och det var helt sjuka fiskar där! Tyvärr blev det inte så bra bilder så jag filmade mest men här kommer några bilder iallafalla :)
 
 
Här är en Dugong, den är ca 2 meter stor (svårt att få den uppfattningen på bild!) och dom är utrotningshotade i Australien, galet söta djur! Ser ut som att han simmar runt och ler hela tiden!
 
 
Va gelet svårt att få en bra bild på hajarna! Dom simmade över oss hela tiden och dom är läskigt stora!!! Det var mass olika sotrer i denna tanken bl.a en vit haj på mer än 2m! Tänderna är verkligen grymt läskiga! Hade inte super gärna velat möta en sån ute i havet!
 
 
 
 
Det var här vi skulle simma, När vi gick förbi och kollade såg det faktiskt sjukt löjligt ut! Med tanke på att vi kom från hajtankarna och hade väntat oss värsta coola hajarna! Här var det 7 olika hajsorter fick vi sen reda på.
Vi hade också turen att vara ensamma, annars skulle det varit 2till men ingen hade bokat, så det kändes lyxigt. Vi fick en lite runda backstage där vår instrutör berättade lite hur det ser ut och vad dom gör m.m. Vi fick även se hur det ser ut i fisk köket! Sedan bytte vi om till dykarkläder och fick varsinn snorkel. Instruktören berättade vad det fanns för fiskar allt från "hitta nemo" fiskar, "Doris" fiskar, dom sju olika hajarna och så berättade hon om corallrevet. I denna tanken fanns alltså bara fiskar som lever vid det riktiga revet. och anldeningen att vi var tvugna att vara i en glasbur var pga 1.5m stora såghajarna. Hon berättade också att när vi är i vattnet kan alla fiskarna känna av oss, se oss och to.m känna våra hjärtslag. Vi fick möjligheten att filma, men efterso vi inte trodde de skulle bli så häftigt tackade vi nej. Men jag kan säga att det ångrara vi oss för! När man väl var där nere och kunde se alla fiksar på nära håll var det en helt annan sak än att stå utanför och titta på. Det var faktiskt en jätte häftig upplevelse och nu bara måste vi prova att dyka på riktigt i havet känner vi! Vi var i vattnet i ca 20min och på den tiden hann alla fiskar bli matade och simm förbi oss väldigt många gånger!
 
Så sammanfttningsvis:
Vi betalde 85$ för detta varav 40$ av dom gick till inträdet. Så 45$ för att snorlka. Det är ca 300kr. Jag tycker absolut att det var värt! För 15$ extra kunde man som sagt filma med och det ångarar vi att vi inte gjorde. 
40$ (ca 260kr) för enbart inträde vet jag dock inte om jag tycker är värt. Det var supehäftig upplevelse och det var häftigt att tänka att mab faktiskt kan stöta på alla dessa djuren i i Australien. Men vi hade önskat att det var lite mer info om vad det var för fiskar i takarna. Det blev en helt annan grej när vå instruktör berättade så mycket om vår tank, det är så mycket man inte tänker på utan mer, "jaha där va bara en massa fiskar och en haj." Men i själva verket är det ett 20tal hajar bara att dom inte ser ut som en vithaj. Så lite mer info hade vi önskat och kanske ett billigare pris! 
Men hela upplevelsen för 4/5 av både mej och Timmy. Och jag tycker nog att om man besöker Sydney är detta något man borde göra! :)
 
 
Kommentarer!
Postat av: Dessi

Låter jätte spännande. Vill se inlägg från zoo nu me 😊 💕

Svar: Hihi de kommer :)
Michelle Bik

Kommenterat - 2015-02-12 / 11:11:03
Postat av: kitty o bengan

Det verkade vara en upplevelse som ni gillade.
Tack för den detaljrika beskrivningen.
Ha det gött i värmen.
Vi har mellan 20-24 grader på Kanarieöarna ganska lagom.

Kommenterat - 2015-02-12 / 19:23:36
Postat av: Linda

så vackert. roligt att se!

Kommenterat - 2015-02-12 / 21:39:39  | URL - http://www.nouw.com/LindaLinnros
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: